Så nærmer tiden sig for den årlige test af landets sirenevarsling, som sker første onsdag i maj. Bliv endelig ikke nervøs, når sirenerne starter med at hyle klokken 12, men kig i kalenderen, så vil du formentlig opdage, at det er blevet den 6. maj 2020.

Lyden af sirenerne

Varslingslyden består af 4 toner, som er stigende og så faldende.

Når faren er drevet over, lyder én lang tone.  

Benyt lejligheden

Når sirenerne alligevel lyder, er det en oplagt chance for at repetere med familien, for sig selv eller sammen med andre, hvad det nu er, man skal huske, hvis sirenerne lyder en dag, hvor det ikke er første onsdag i maj.

Proceduren er rimelig simpel, myndighedernes anbefalinger siger; at du skal gå inden døre og søge information via DR eller TV2.

Det er meget vigtigt, at man ikke ringer 1-1-2, da det vil optage telefonlinjerne fra at modtage livsvigtige opkald.

Bonus info

Udover denne ene årlige test, testes sirenerne hver nat – bare uden lyd.

På landsplan er der opsat 1.078 sirener i byer med flere end 1.000 indbyggere, og sirenerne dækker ca. 80% af befolkningen. I områder uden for sirenernes rækkevidde kan politiet varsle med mobile sirener.

Ønsker man at være på den sikre side, kan man tage sirenen med sig i lommen ved at hente app’en ”mobilvarsling” til sin telefon eller tablet.

Hvis du allerede har hentet app’en, vil du opleve, at sirenerne også bliver afprøvet herigennem, hvis din app altså er aktiv.