Hvert år afholder Danske Beredskaber sit traditionsrige årsmøde. Årsmødet varer to dage og kombinerer beredskabsudstillingen med faglige oplæg, der giver deltagerne ny viden og inspiration til arbejdet i beredskabet. De faglige oplæg afvikles fra tre scener, der er placeret i messehallerne. Det betyder, at der hele tiden er liv omkring messestandene, og deltagerne kan veksle mellem at høre oplæg og besøge udstillerne på de mange messestande, der leverer materiel og serviceydelser til beredskabet. Du kan læse mere omkring årsmødet på følgende link https://aarsmoede.danskeberedskaber.dk/.

I år bliver afholdt årsmødet afholdt onsdag den 25. august og torsdag den 26. august, og for første gang nogen sinde afvikles onsdag den 25. august 2021 kl. 13.15 (CET) indsatsledertræning på tværs af de nordiske lande.

Du kan følge med via et link, når fire indsatshold fra henholdsvis Finland, Sverige, Norge og Danmark deltager i et virtual reality-spil, som ved hjælp af avanceret computerteknologi simulerer en ulykkessituation, som de fire indsatshold bliver sendt ind i via deres computerskærme.

Der bliver rig lejlighed til at se, hvordan de forskellige indsatshold griber situationen an, og forhåbentlig kan vi lære af hinanden. Og så bliver det forhåbentlig også lidt sjovt med en ’indsatslederlandskamp’. Selvom spillet starter stille og roligt, så kan vi godt garantere, at vi undervejs trykker på nogle knapper, der er i mere end én forstand varmer op under de fire hold.

Følg med onsdag den 25. august kl. 13.15 (CET) på Danske Beredskabers youtube-kanal her: https://www.youtube.com/channel/UC_EdsaDGV4_7JvFZsYaeieA