Skip til hoved indholdet

Bål med omtanke

Oprettet 08 juni 2023

Vi oplever for tiden stor opmærksomhed omkring reglerne for afbrænding af bål. Denne bekymring forstår vi godt, da naturen er rigtig tør og det ser ikke ud til at der er meget regn på vej.

Vores anbefaling er derfor at man mindsker brugen af ild i naturen og kun benytter sig af at tænde bål hvis det er absolut nødvendigt. Du kan følge brandfareindekset for det område du befinder dig i, ved at kigge på brandfare.dk. Her vil det også fremgå hvis der udstedes afbrændingsforbud ligeledes vil det fremgå her på siden.

Reglerne for bål 

  • Du må kun afbrænde rent, tørt træ
  • Bålet skal holdes under opsyn, indtil ild og gløder er slukket
  • Du må ikke afbrænde bål i hård vind (10,8 m/s) eller derover
  • Du må ikke afbrænde bål når der er udstedt afbrændingsforbud
  • Røg og lignende må ikke være til ulempe for omgivelserne

Når det er rigtig tørt som det er i øjeblikket, så sørg for at have vand inden for rækkevidde og bålet under opsyn hele tiden. Brug allerhelst et bålfad eller et indrettet bålsted.

Vejledende afstandskrav

Mange efterspørger afstandskrav til bebyggelse og beplantning. Der fremgår ikke afstandskrav i lovgivning på området, men der er udarbejdet nogle vejledende afstande som er en rigtig god fingerregel at følge når man laver bål.

Afstandskravene er vejledende og de er for bål af mindre størrelse. Der er andre anbefalinger til afstande til bål af størrelse som et Sankt Hans bål almindeligvis er.

Seneste nyheder