Skip til hoved indholdet

Medarbejder Modtager Forsvarsministeriets Frivilligpris

Oprettet 05 maj 2022

I Vestsjællands Brandvæsen er vi stolte af vores brandkadetter, som startede i januar 2016 som et samarbejde mellem Vestsjællands Brandvæsen og Odsherred kommune.

Brandkadetterne er en del af projektet Unge i Beredskabet, som er et landsdækkende projekt, der har til formål at give unge mellem 13-18 år indsigt og kompetencer inden for brand og redning. Projektet blev etableret af Danske Beredskaber, Falck og Beredskabsforbundet, og er støttet af Forsvarsministeriet og Velux Fonden. 

Unge i Beredskabet arbejder ud fra værdierne:

  • mod,
  • respekt,
  • disciplin,
  • ansvar,
  • fællesskab,
  • og har som mål at motivere unge til uddannelse og beskæftigelse

Hos brandkadetterne gennemføres 2 hold om året med 12 unge på hvert hold. Der rekrutteres skiftevis fra to af kommunens skoler i samarbejde med lærere, AKT og SSP.

Grunduddannelsen består af 36 timers grundforløb på 12 uger og 37 timers praktikforløb på 12 uger. Efter endt praktikforløb har de unge bestået grunduddannelsen og kan kalde sig brandkadet og blive optaget i Brandkadetkorpset.

I Vestsjællands Brandvæsen er vi endnu stolte af, at Ove Larsen, som både er brandstationsleder på brandstationen i Lumsås men også beredskabsfaglig projektleder for brandkadetter/frivillig brandkadetinstruktør har modtaget Forsvarsministeriets frivilligpris.

De frivillige instruktører ved Unge i Beredskabet modtager frivilligprisen for deres arbejde med at inspirere unge til at blive og forblive frivillige i det danske beredskab.

Vi ønsker Ove stort tillykke med prisen.