Pressemeddelelse: Bo Vandsikkert
Oprettet 18 oktober 2022Pressemeddelelse fra Vestsjællands Brandvæsen tirsdag den 18. oktober 2022
Når oversvømmelsen truer: Lær hvordan du kan undgå eller begrænse dyre vandskader;
På et gratis kursus kan du i løbet af tre timer få en række gode råd til, hvordan du beskytter din bolig, når oversvømmelser og voldsomt vejr truer. Kurset afvikles i Holbæk-, Kalundborg- og Odsherred kommuner i løbet af november måned.
Når vejrudsigten melder om skybrud eller stormflod – hvad gør du?
Den udfordring bliver du bedre til at håndtere, hvis du deltager i det gratis kursus ’Bo Vandsikkert’, som holdes i Holbæk-, Kalundborg og Odsherred Kommune i løbet af november måned. I løbet af tre timer får du en række gode råd og ideer til, hvad du kan gøre, både i god tid og lige inden større mængder vand kommer: Hvordan kan du forberede dig, så du undgår vandskader? Hvad gør du, hvis vandet alligevel trænger ind i dit hus? Og hvad kan du gøre bagefter?
Kurset afvikles i et samarbejde mellem Vestsjællands Brandvæsen og Beredskabsforbundet, som stiller frivillige undervisere til rådighed. Det henvender sig især til borgere i områder, hvor der er risiko for oversvømmelser.
”Ved en oversvømmelse vil vi selvfølgelig forsøge at hjælpe folk, så godt vi kan. Men vores opgave er i første omgang at sikre kritisk infrastruktur og kommunens bygninger og værdier. Derfor er det vigtigt, at folk også selv er forberedt, så beredskabet kan koncentrere sig om de steder, hvor der er mest brug for hjælp. Det håber vi, at kurset kan give deltagerne nogle redskaber til,” siger Lars Karlsen fra Vestsjællands Brandvæsen.
Baggrunden for kurset er klimaforandringerne, som betyder, at Danmark oftere bliver ramt af voldsomt vejr. Samtidig forventes både hav- og grundvand at stige over de kommende årtier, og det tilsammen kommer til at udfordre beredskabet i Danmark. Derfor er der brug for, at borgerne også kan hjælpe sig selv. Kurset ”Bo Vandsikkert” skal give deltagerne redskaber til netop det. Kurset indeholder både en teoretisk og en praktisk del. Blandt andet kan deltagerne blive klogere på, hvordan man bygger et dige, som kan holde vandet på afstand, og de skal også selv prøve kræfter med at fylde sandsække.
”Det handler om at være forberedt. Det er alt for sent at begynde at interessere sig for, hvordan man beskytter sig, når vandet først er der. Kurset giver viden om, hvordan man afhjælper situationen, når vandet stiger. Men deltagerne vil også lære, hvordan man forebygger og forbereder sig, før det sker, siger projektkoordinator Lina Manley fra Beredskabsforbundet.
Kurserne afholdes:
Holbæk Kommune: Brandstationen, L. C. Worsøesvej 6, 4300 Holbæk
Onsdag den 2. november kl. 18:00-21:00 Tilmelding senest den 28. oktober
Kalundborg Kommune: Brandstationen, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg
Onsdag den 9. november kl. 18:00-21:00 Tilmelding senest den 4. november
Odsherred Kommune: Brandstationen, Vangen 1, 4500 Nykøbing Sj.
Onsdag den 16. november kl. 18:00-21:00 Tilmelding senest den 11. november
- - - - - - - - - - - - -
Flere oplysninger:
Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:
• Vestsjællands Brandvæsen: Områdeleder, Morten Hansen tlf. 24663710
• Beredskabsforbundet: Projektkoordinator, Lina Manley tlf. 30763161
Seneste nyheder
-
Højt tørkeindeks
21. maj 2024 -
Brug af ukrudtsbrænder
21. maj 2024 -
Brug af Grill
21. maj 2024 -
Fyrværkeri 2023
27. december 2023 -
Varsel om forhøjet vandstand og storm (4)
20. december 2023