Skip til hoved indholdet

Storm og højvande

Oprettet 20 december 2023

Storm og højvande

DMI varsler storm og højvande, hvilket med stor sandsynlighed vil påvirke mange i Vestsjællands Brandvæsens område. Stormen ”Pia” forventes at kulminere fredag middag, hvor store dele af kyststrækningerne i Kalundborg, Odsherred og Holbæk kommuner, risikere at få forhøjede vandstande. Da stormen trykker vand ind fra nordvest, forventes det at især Holbæk Havn, Nykøbing Havn, Reersø og Vestre Havnevej i Kalundborg kan opleve høj vandstand.

Ydermere vil der lokalt også kunne opstå udfordringer med højvande.

 

Vestsjællands Brandvæsen opfordrer derfor borgere i de kystnære områder, til at sikre sine ejendomme med blandt andet sandsække og at fjerne lette genstande, som f.eks. havetrampoliner, havemøbler, parasoller mv. og lukke døre og vinduer, samt at holde øje med vejrsituationen på DMI’s hjemmeside www.dmi.dk, på mediet X på @dmidk og @brsdk eller Beredskabsstyrelsen på www.brs.dk. Midt- og Vestsjællands Politi findes på mediet X på @mvsjpoliti

Vestsjællands Brandvæsen følger naturligvis også udviklingen tæt og du vil også kunne følge med på www.vsbv.dk og på vores Facebookside facebook.com/vsbvdk.

 

Vestsjællands Brandvæsen er en del af det nationale beredskab og sikrer, ved hændelser som den forestående, blandt andet statslig og kommunal infrastruktur. Brandvæsnet tager sig således ikke af sikring eller redning af privat ejendom eller der sker stormskader.  Vestsjællands Brandvæsen kan derfor ikke være behjælpelig, hvis private grunde oversvømmes som følge af storm og højvande.

 

Vestsjællands Brandvæsen opfordrer alle til at følge myndighedernes anbefalinger og passe godt på sig og sine.

Vestsjællands Brandvæsen kan kontaktes på 44227104 eller på mail vsbv@vsbv.dk ved spørgsmål omkring situationen.

 

SANDSÆKKE OG SAND

Der kan fra onsdag middag afhentes sandsække og sand følgende steder:

Odsherred kommune:

Abildøre – Sindinge dæmningen – krydset Lupinvej-Granvej-Fyrrevang

Rørvig havn – Toldbodvej

Nykøbing havn – Hjørnet Havnevej/Snekkervej

 

Holbæk kommune:

Materielgården – Parallelvej 52

Tuse Næs Hallen - Udby Kirkevej 23

Orø Hallen – Brøndevej 15

 

Kalundborg kommune:

Reersø, Havnevej ved bådhuset

Brandstationen Kalundborg – Rynkevangen 12

 

Borgerne skal dog påregne selv at fylde sandsækkene.

Seneste nyheder